www.omkonst.com:
Susanna Slöör ny ständig sekreterare
Omkonsts redaktör blir från första januari 2010 ny ständig sekreterare för Konstakademien
Text: Leif Mattsson

skriv ut denna text

Det är glädjande för oss på Omkonst att vår redaktör och en av grundarna av nättidskriften, Susanna Slöör, tillträder tjänsten som ständig sektreterare för Kungliga Akademien för de fria konsterna (Konstakademien). Susanna Slöör efterträder Olle Granath som innehaft tjänsten sedan hösten 2005. Tillträde sker vid årsskiftet 2009/2010.
     – Det är ett spännande och krävande uppdrag som väntar mig. Konstakademien är ett viktigt nav i svenskt konstliv och en naturlig mötesplats för konstnärer samt kultur-, arkitektur- och konstintresserade. Min ambition är att fortsätta utveckla den positionen. Valet av mig innebär även att Konstakademien gör en kursändring. Sekreterarna brukar vanligen avsluta en lång karriär på denna post, för mig erbjuds den mitt i livet, säger Susanna Slöör.

För Omkonsts del kommer Susannas nya åtaganden att delvis förändra situationen. Vi fortsätter att recensera konstutställningar och böcker med hjälp av våra många duktiga skribenter och Susanna sitter kvar i redaktionen, men hon lämnar själva redaktörsposten. Hon kommer naturligtvis att fortsätta skriva om konst och kultur i vår nättidskrift, men med en något lägre frekvens (hon har hittills skrivit nära 500 av Omkonsts 1000 artiklar).
      Susanna är en av läsarna mycket uppskattad skribent, och Omkonst är i stort behov av hennes bidrag. Att hon inte skulle fortsätta som redaktionsmedlem och aktiv skribent för nättidskriften har heller aldrig varit aktuellt.

Stockholm 2009-12-10 © Leif Mattsson


 


 

 

 


Susanna Slöör, ny ständig sekreterare i Kungliga Akademien för de fria konsterna (Konstakademien)

Pressbild (2,3Mb)>>

Bilden får användas fritt i samband med text om
Susanna Slöörs nya tjänst på Konstakademien.

   

Konstakademien | Omkonsts startsida


Dela artikeln via Facebook: Omkonst Facebook>>
Vill du kommentera artikeln maila till redaktion@omkonst.com