www.omkonst.com anmäler:
Koncentration och paus
Karin Granqvist på Galleri Engström 26/10 - 19/11 2002
Text: Susanna Slöör

När jag fäster blicken på målningen upplöses handlingen. En handling eller ett innehåll som jag under någon bråkdels sekund läst in i förväg utan att ha sett efter ordentligt. Karin Granqvist utmanar vaneseendet och den förhastade tolkningen.


© Karin Granqvist

Karin Granqvist lotsar vår blick mellan färgformerna och den tomma ytan. Bilduppbyggnaden växlar mellan koncentration och paus. Samtidigt finns en spontanitet och friskhet i bilderna. Med skenbart lätta penseldrag fäster hon sina former på den rena duken. Som betraktare får man inte riktigt svar på hur hon har nått resultatet. Bildens historia förblir en spännande olöst gåta.
Karin Granqvists sätt att måla kräver djärvhet och stort självförtroende. Det är ett risktagande och ett måleriskt vågspel hon utför, som oftast får ett lyckligt slut.

I målningarna blandas regnbågsfärgade, breda penseldrag med tunna, sinnrika noteringar utförda med en lätt hand. Konstruktiva inslag blandas med penseldrag som verkar tillblivna under distraktion, som telefonklotter. Karin Granqvist ger oss en samling nya former som vi knappast väntat oss att möta på duken. Målningarna fylls av gäckande händelser som lustfyllt retar blicken.

Stockholm 2002-10-27 ©Susanna Slöör

Mer information om Karin Granqvist på hemsidan för Galleri Engström

Tillbaka till startsidan för omkonst

 

 


skriv ut denna text